Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe afsluiter voor drinkwater bestand tegen hoge temperaturen

Nieuwe afsluiter voor drinkwater bestand tegen hoge temperaturen

 

Februari 2019 - KSB heeft het programma SISTO armaturen verder uitgebreid. Aan het pakket bewezen afsluiters voor drinkwatertoepassingen is nu het type SISTO-16TWA toegevoegd. De afsluiter is uitgevoerd met nieuwe materialen voor de onderdelen die met het medium in aanraking komen.

 

Met de nieuwe afsluiters, die hun Nederlandse primeur beleven tijdens de vakbeurs Aqua

(19-21 maart, Evenementenhal Gorinchem) wordt voldaan aan de toenemende Europese eisen ten aanzien van metalen, kunststoffen en elastomeren voor drinkwatertoepassingen.

 

Ter voorkoming van legionellabesmetting is het zelflozende afsluiterhuis vervaardigd van hoogwaardig roestvrijstaal zonder dode ruimte. De in eigen huis ontwikkelde perioxide- en zwavelvrije elastomeermembranen hebben KTW-W270 toelating. De membranen zijn ontworpen voor continue bedrijfstemperaturen van 90°C en voldoen aan de elastomeer-richtlijnen van het Duitse Ministerie voor Milieu, die in 2022 van kracht worden.

 

De nieuwe hydraulisch geoptimaliseerde serie is geconstrueerd voor een maximaal toelaatbare bedrijfsdruk van 16 bar en wordt geleverd in nominale doorlaten van DN15 tot DN200. Voor de doorlaten DN125, DN150 en DN200 zijn bovendien de beproefde uitvoeringen van met kunststof gecoate gietijzeren huizen leverbaar.

 

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

 

Afbeeldingsresultaat voor turbine